У ЦВК не пустили Онищенка на дострокові вибори у Верховну Раду

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Центральній виборчій комісії відмовили народному депутату Олександру Онищенку у праві балотуватися на дострокових парламентських виборах. Про це повідомляє пресслужба відомства, передає «Українська правда».

«Комісія відмовила Онищенку, висунутому «Соціалістичною партією України» у виборчому окрузі №93, оскільки ним не дотримані вимоги Конституції та виборчого закону про проживання в Україні протягом останніх 5 років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України», — йдеться в повідомленні.

  • Позафракційний народний депутат Олександр Онищенко, який останнім часом мешкає за межами України, подав документи у Центральну виборчу комісію для участі в дострокових парламентських виборах.
  • Печерський районний суд міста Києва розгляне клопотання адвоката народного депутата Олександра Онищенка, який зараз живе в Іспанії, про скасування його розшуку.
  • Нардеп-утікач Олександр Онищенко заявив, що повернеться в Україну, щоб брати участь у судовому процесі.
  • Перше засідання суду по справі «газової схеми» проти народного депутата Олександра Онищенка та його фінансового директора повинно було відбутися 10 червня.
  • За версією слідства, нардеп Олександр Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої з січня 2013 року до червня 2016 року заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації газу за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування». Через це компанія «Укргазвидобування» зазнала понад 740 млн грн збитків.