Вночі: У Києві вибух знищив три гаражі, Трамп зізнався, що думає про НЛО, а в Україні святкують Трійцю

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Вночі: У Києві вибух знищив три гаражі, Трамп зізнався, що думає про НЛО, а в Україні святкують Трійцю

Київська міська державна адміністрація

В Україні святкують Трійцю: традиції, свята й обряди

Сьогодні, 16 червня, в Україні відзначають одне з 12 великих церковних свят — Трійцю. Цього дня храми та свої домівки віряни прикрашають зеленню і травами. Про це повідомляє УНІАН.

Так, в цей день вважається за необхідно ретельно прибрати житло та завершити всі справи. Ранок зазвичай починається з відвідування храмів. Окремої уваги заслуговує той факт, що на Трійцю не можна нічого просити у Святого Духа, а лише дякувати йому.

У цей день українці ходять один до одного в гості та накривають святкові столи. Найбільшим гріхом вважається смуток, образи, негативні емоції чи бажати комусь зла.

Щоб захистити себе від сварок, хвороб та негараздів, цього дня потрібно допомагати нужденним. Дівчата на Трійцю кидали сплетені вінки у річку: вважалося, що вийде заміж та, чий вінок пропливе далі за всіх.

Купатися на Трійцю не рекомендується.

У Києві прогримів вибух, знищені три гаражі. Жителі найближчого будинку залишилися без газу

У Києві на вул. Тургенівській стався вибух, який знищив три гаражі та газову трубу. Через це довелося відключити частину багатоповерхового будинку, який розташований біля місця НП. Про це повідомив начальник Управління з питань цивільного захисту КМДА Роман Ткачук, йдеться на сайті адміністрації.

Київська міська державна адміністрація

«Вибух стався пізно ввечері в одному з гаражів у дворі триповерхового будинку на вул. Тургенєвській, 16», — зазначив він.

Ткачук уточнив, що вибух стався в одному з гаражів, але зараз невідомо, що саме його спровокувало. Постраждалих внаслідок інциденту немає.

Індія ввела мита на товари зі США та сподівається отримати від них $220 млн

Індія ввела додаткові мита на цілу низку товарів зі Сполучених Штатів, від яких сподівається отримати близько $220 млн. Про це повідомило Міністерство фінансів Індії, передає The Economic Times.

«Відповідні мита були викликані діями США, які підвищили податок на індійську сталь і алюміній в минулому році», — йдеться в повідомленні.

Наприклад, тепер мито на ввезення американських яблук становить 70%. До списку також потраплять мигдаль і волоський горіх.

Google присвятив чотири дудли Чемпіонату світу з жіночого футболу

Американська корпорація Google випустила чотири дудли, присвячені Чемпіонату світу з жіночого футболу. Про це повідомляє «112 Україна».

Google

Так, сьогодні десятий день Чемпіонату. Як відомо, протягом наступного місяця гравці збірних з 24 країн продовжать змагатися між собою.

Google

Фінал заплановано на 7 липня. Він відбудеться у французькому Ліоні.

Google

З цієї нагоди в Google запросили художниць з різних країн для створення дудлів.

Google

Трамп зізнався, що не вірить в НЛО

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп розповів, що не дуже вірить в існування неопізнаних літаючих обʼєктів (НЛО), попри свідчення американських пілотів. Про це він розповів в інтервʼю ABC News.

«Вони [пілоти] говорять про це, і я бачив, читав, чув. І в мене дійсно була одна дуже коротка зустріч з цього питання. Люди кажуть, що вони бачать НЛО. Чи вірю я в це? Не дуже», — зазначив він.

Відповідаючи на питання про можливе існування позаземного життя, Трамп відповів, що «наші великі пілоти знали б про це».

«Подивимося. Ми спостерігаємо, і ви дізнаєтеся про це першими», — підкреслив він.