Намібія виставила на продаж диких тварин із заповідників через спеку

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Влада Намібії оголосила про національну катастрофу через посуху, яка торкнулася вже понад півмільйона осіб. У звʼязку з цим вже почали продавати не менше 1 тис. тварин із заповідників. Про це повідомляє The Guardian.

Так, у списку тварин є слони, жирафи, буйволи, антилопи, імпали та куду. Спеціально для цього буде проведено відкритий аукціон.

«Цей крок повинен зменшити кількість диких тварин в національних парках до прийнятного рівня. Тварин багато, а через посуху вони просто помруть, бо на всіх не вистачить корму та води», — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що посуха в цьому році є найсильнішою за останні 90 років.

  • До кінця цього століття європейські Альпи можуть втратити майже 80% льодовиків через викид вуглецю та глобального потепління. Дослідження показали, що якщо середня температура в Альпах збільшиться на пʼять градусів, то альпійські льодовики повністю розтануть до 2100 року.
  • Престижна міжнародна фотопремия Sony World Photography Awards назвала кращим фотографом 2019 року італійця Федеріко Борелло. Фотограф зробив серію робіт про фермерські громади в індійському штаті Тамілнад, де спостерігається найсильніша за останні 140 років посуха.