При поверненні до Молдови затримали проросійського політика Усатого. Його доставили в прокуратуру

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
При поверненні до Молдови затримали проросійського політика Усатого. Його доставили в прокуратуру

Facebook / Усатый Ренато-Renato Usatii

Прихильники лідера проросійської «Нашої партії» Ренато Усатого заявили, що політика затримали на кордоні Молдови. Його відвезли в прокуратуру, а завтра він постане перед прокурором. Про це повідомляє Newsmaker.

Так, політику не дозволили вийти до людей, які його зустрічали, однак дали йому мегафон.

«Спасибі, що зустріли, за інструкцією мене не можуть випустити з машини. Але влада змінилася, і всі силовики повинні діяти в межах закону. Усі, хто займався фабрикацією моїх кримінальних справ, відповідатимуть за всією суворістю закону. Мене везуть у прокуратуру, всі їдемо туди. Прошу, без провокацій. З моїм приїздом ми починаємо будувати нову Молдову», — зазначив він.

Що сталося?

Ренато Усатий поїхав до Росії в серпні 2016 року після того, як влада порушила проти нього кримінальні справи та намагалася оголосити його в міжнародний розшук. У лютому 2018 року він подав у відставку з посади мера міста Бельці — другого за кількістю населення в країні.

У кінці 2018 року він виїхав з Росії, заявивши, що президент Молдови Ігор Додон намагається організувати його переслідування і в Росії. Усатий кілька місяців жив у Німеччині, після чого поїхав, ймовірно, у Румунію. Після зміни влади в Молдові він заявив, що негайно повертається на батьківщину.

  • Конституційний суд Молдови скасував свої рішення, ухвалені в період з 7 по 9 червня. Вони призвели до політичної кризи в країні.
  • Напередодні під будівлею парламенту Молдови пройшли масштабні мітинги. Президент Молдови Ігор Додон закликав жителів не виходити на вулиці через складну ситуацію в країні.