У ПЦУ виступили з критикою Філарета за скликання собору УПЦ Київського патріархату

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Ініційовані почесним патріархом ПЦУ Філаретом збори не можна називати Помісним собором УПЦ Київського патріархату. Про це повідомив архієпископ Чернігівський і Ніжинський, заступник голови управління зовнішніх церковних звʼязків ПЦУ Євстратій (Зоря), передає «Інтерфакс-Україна».

«Священного синоду Київського патріархату немає. Усі члени священного синоду КП, які були в його складі на 15 грудня, за винятком патріарха Філарета та Бєлгородського митрополита в Росії, жодним чином не підтримують такий розвиток подій. І тому те зібрання, про яке ми чуємо від почесного патріарха під імʼям Помісного собору, насправді це зібрання якихось невідомо яким чином запрошуваних осіб на щось, що можна назвати чим завгодно, але Помісним собором Київського патріархату це точно не буде», — зазначив він.

Крім того, Філарет прокоментував інформацію про те, що Константинополь нібито може застосувати санкції проти Філарета.

«Я думаю, що це просто спекуляції. Патріарх Філарет є ієрархом Української православної церкви Константинопольського патріархату. І тому всі рішення, які стосуються ПЦУ, приймаються Українською церквою», — підкреслив він.