«Йому не позаздриш». Олександр Роднянський розповів, що думає про президентство Зеленського

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Колишній генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Роднянський упевнений, що Володимир Зеленський не стане кишеньковим президентом. Але і перевернути «шахову дошку» він не зможе. Про це він розповів в інтервʼю «Медузі».

«Зеленський не кишеньковий президент. Він не може бути таким. Та й президенти не бувають кишеньковими — очевидно, сама по собі посада цього не дозволить. Люди, які вчора були на «ти» і плескали тебе по плечу, перетворяться на надзвичайно чемних і з хорошими манерами персонажів, які називають на імʼя й по батькові, які звертаються з питальними інтонаціями, які очікують схвалення сказаним ними словам. І тільки, може бути, найбільш близькі збережуть особливі стосунки, але теж не на людях. Все інше буде точно так», — зазначив він.

У той же час Роднянський сумнівається, що Зеленському вистачить сил на «повну зміну правил і шахової дошки».

Тим не менше, телепродюсер захоплений стійкістю нового президента, яку той показав у момент, коли його «обливали фекаліями».

«Його чекають страшні дні, місяці і роки. І чесно кажучи, йому не позаздриш, і я переконаний у тому, що нелюбов до нього ще навіть не починалася. Все відбудеться, і він зіткнеться і з жахливим нерозумінням, і, можливо, приниженням, і, ймовірно, образами. Усе це ще попереду», — уточнив він.

При цьому головною слабкістю Зеленського Роднянський назвав відсутність політичного досвіду.

Також він уточнив, що не вітав шоумена з перемогою на президентських виборах.

«Ні, я не вітав, я не настільки близький, і жодним чином не намагаюся [зблизитися]. Я багато років керував каналом, який створював з колегами з нуля, а він там працював. Зрозуміло, що ми знайомі, от і все», — зазначив він.