Атака на нафтотанкери в Оманській затоці: військові США показали фото, як іранці знімають міну з борту корабля

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Атака на нафтотанкери в Оманській затоці: військові США показали фото, як іранці знімають міну з борту корабля

U.S. Сentral Сommand

Центральне військове командування США опублікувало фотознімки, на яких патрульний катер іранського Корпусу вартових Ісламської революції підпливає до танкера Kokuka Courageous, а його моряки знімають міну, що не розірвалася.

Військові стверджують, що судна мінував іранський спецназ, а катер іранських ВМС «замітав сліди». «Іран несе відповідальність за цей напад», — йдеться у заяві.

Як пише The Guardian, міністр оборони США Патрік Шанахан заявив, що Сполучені Штати відправлять ще тисячу солдатів на Близький Схід в «оборонних цілях» через загрозу з боку Ірану. Він додав, що «США не прагнуть вступати в конфлікт з Іраном», але будуть відстоювати свої національні інтереси.

Що сталося?

У четвер, 13 червня, в Оманській затоці, за 45 км від іранського узбережжя, невідомі атакували два нафтотанкери, які були під прапорами Панами та Маршаллових островів. Після нападу танкери Kokuka Courageous і Front Altair загорілися. Усіх членів екіпажу врятували.

Пізніше влада Обʼєднаних Арабських Еміратів заявила, що ще два комерційні судна постраждали від атак поблизу порту Фуджейра. ОАЕ підозрює у причетності до цих нападів владу Ірану.