Boeing у перший день авіасалону Ле Бурже залишилася без замовлень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Boeing у перший день авіасалону Ле Бурже залишилася без замовлень

Facebook / Salon International de l’Aéronautique et de l'Espace - Paris Le Bourget

Компанія Boeing у перший день міжнародного авіасалону Ле Бурже в Парижі (Франція) не отримала жодного замовлення на свої літаки, в той час як її конкурент Airbus заявив про замовлення та опціони на 123 літаки.

Про це повідомляє телеканал CNBC.

За словами гендиректора Boeing Денніса Мюленбурга, компанія на авіасалоні не ставила перед собою мету отримати замовлення. Він заявив, що цей авіасалон дасть можливість Boeing переконати клієнтів і постачальників у тому, що компанія домагається прогресу в питанні повернення лайнерів 737 МАХ в повітря.

  • 29 жовтня літак Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Lion Air впав у море. На борту перебували 189 осіб, зокрема троє дітей. Крім того, цим рейсом летіли 20 чиновників Міністерства фінансів Індонезії. Після трагедії Федеральне авіаційне управління США попередило про неполадки у обладнанні FMA. Як уточнив сам виробник, через хибні показники системи контролю польоту літаки можуть піти у круте піке.
  • 10 березня в Ефіопії після шести хвилин польоту розбився пасажирський Boeing 737 компанії Ethiopian Airlines. Він прямував зі столиці країни Аддис-Абеби в Кенію. На його борту перебували 157 осіб — громадяни 33 країн, зокрема 19 співробітників Організації Обʼєднаних Націй. Усі вони загинули. Після цих двох катастроф польоти Boeing 737 MАX призупинили по всьому світу.
  • На початку червня компанія Boeing повідомила, що на 312 літаках їхнього виробництва в передкрилках може бути встановлена деталь з дефектом. Йдеться про 179 літаків Boeing 737 MAX і 133 літаки Boeing 737 NG.
  • Компанія Boeing ще за рік до авіакатастрофи в Індонезії знала про несправність датчиків кута атаки в літаках 737 MAX і приховувала від перевізників інформацію про те, що на моделях MAX була відключена стандартна функція безпеки Disagree Alert.