Опитування: У Раду можуть пройти пʼять партій. «Голос» Вакарчка нарощує підтримку, а лідером залишається «Слуга народу»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На виборах до Верховної Ради проходять пʼять партій. Беззмінним лідером рейтингу залишається президентська партія «Слуга народу», а партії Святослава Вакарчука «Голос» та «Батьківщина» Юлії Тимошенко помітно нарощують підтримку. Про це свідчать результати роллінгового соцопитування, проведеного з 8 до 14 червня центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень імені О. Яременка.

Партію «Слуга народу» готові підтримати 47,5% з усіх опитаних, які визначилися з вибором, «Опозиційну платформу — За життя» Юрія Бойка та Віктора — 11%. За партію «Батьківщина» Юлії Тимошенко готові віддати голоси 8,7%, за «Європейську солідарність» Петра Порошенка — 8,3% респондентів, а за «Голос» Святослава Вакарчука — 5,3%.

З урахуванням статистичної похибки вибірки (не перевищує 2,1%), шанси подолати прохідний барʼєр у 5% є в партії «Сила і честь» Ігоря Смешка (3,9%) та в «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка (також 3,9%).

Інші політсили мають менше ніж 2% підтримки.

Директор центру «Соціологічний моніторинг» Дмитро Дмитрук зазначив, що під час базового соцопитування шляхом особистого інтервʼю було опитано понад дві тисячі респондентів. Після розпуску парламенту дослідження переформатували і тепер опитування тисячі респондентів проводиться щотижня.