У Великій Британії два підлітки-неонацисти отримали терміни за заклики до вбивства принца Гаррі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Великій Британії засудили до увʼязнення двох підлітків-неонацистів, які закликали до вбивства принца Гаррі. Як пише BBC, підлітки вважали «ганьбою» те що, Гаррі одружився на Меган Маркл — представниці змішаної раси.

19-річний Міхал Шевчик з Лідса та 18-річний Оскар Данн-Кочоровські з західного Лондона входили у крило неонацистської організації «Дивізія Сонненкріг» (Sonnenkrieg Division), яка зʼявилася під впливом «Атомваффен» (Atomwaffen) — більш численної нацистської організації.

Підлітки у соціальній мережі Gab, а також на сайті «Дивізії Сонненкріг» поширювали пропаганду та заклики до нападу на «зрадника раси».

Sonnenkrieg Division

Підлітки також створювали агітматеріали, які прославляли Андреса Брейвіка і закликали до вбивства жінок, які мають стосунки з людьми не європеоїдної раси.

Суд визнав дії неонацистів відверто терористичними. У підсумку Данн-Кочоровські отримав 18-місячний термін, а Шевчик — 4 роки вʼязниці.

  • У Каліфорнії (США), в передмісті Сан-Франциско байкер Стів Джонсон виклав з бетону у дворі свого будинку свастику, чим спровокував невдоволення сусідів.
  • У Відні невідомі втретє пошкодили фотовиставку «Проти забуття» італійсько-німецького фотографа Луїджі Тоскано, присвячену Голокосту. На фотографіях євреїв, які постраждали в той період, намалювали свастику. На деяких знімках порвали зображені на них обличчя людей.