Суд ухвалив примусове приведення свідків у справі про вбивство Ноздровської

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

18 червня Шевченківський районний суд Києва ухвалив застосувати примусове приведення свідків у справі про вбивство правозахисниці та активістки Ірини Ноздровської. Про це повідомляє «Громадське радіо».

З березня суд не може допитати свідків обвинувачення через їхню неявку. Зі слів прокурора, вони отримують повістки про виклик до суду, але про причини неявки не повідомляють. Всього у справі сторона обвинувачення викликає двох свідків — дружину і родича обвинуваченого Юрія Россошанського.

Адвокат обвинуваченого повідомив, що жінка не прийшла через стан здоров’я.

  • Катерина Дуняк, матір загиблої правозахисниці Ірини Ноздровської, стверджує, що вбивство її дочки міг замовити нардеп Антон Яценко (член депутатської групи «Партія «Відродження»).
  • 1 січня 2018 року Ірину Ноздровську знайшли мертвою в річці біля села Демидів Київської області. За кілька днів за підозрою у її вбивстві поліція затримала Юрія Россошанського — батька Дмитра Россошанського, притягнути до відповідальності якого вимагала Ірина. Справу про вбивство правозахисниці досі розглядає суд.
  • 30 вересня 2015 року в селі Демидів (Вишгородський район Київської області) Дмитро Россошанський насмерть збив сестру Ірини — Світлану Сапатинську. Правозахисниця Ноздровська розслідувала цю справу.