Голова «Суспільного» Зураб Аласанія прогнозує, що після 23 червня його можуть звільнити, попри рішення суду

Автор:
Катерина Коберник
Дата:
Голова «Суспільного» Зураб Аласанія прогнозує, що після 23 червня його можуть звільнити, попри рішення суду

Олександр Синиця / УНІАН

Голова правління «Суспільного» Зураб Аласанія, який оскаржує в суді своє звільнення, прогнозує, що його можуть зняти з посади після відпустки. Про це він заявив у коментарі theБабелю.

«23 червня закінчується моя відпустка, і після цього мені можуть принести і віддати трудову, де буде написано, що я звільнений. Це може статися, навіть якщо суд прийме рішення на мою користь, тому що рішення набуде чинності тільки за 30 днів», — розповів Аласанія.

На питання про те, що він буде робити, якщо суд винесе рішення на його користь, Аласанія заявив, що готовий почати конструктивний діалог з Наглядовою радою суспільного мовника.

«Я хочу дочекатися рішення суду, для мене дуже важливо довести, що Наглядова рада [«Суспільного»] не могла судити про рівень моєї професійності, бо сама недостатньо для цього професійна. Для мене суд має велике значення. Якщо буде рішення на мою користь, я готовий все обнулити та почати конструктивну роботу заради «Суспільного», — додав Аласанія.

  • Зураба Аласанію достроково усунули з посади голови правління НОТУ ввечері 31 січня. Тимчасовим главою «Суспільного» призначили члена правління НОТУ Миколи Чернотицького.
  • 8 лютого правління НОТУ почало вимагати від Наглядової ради переглянути рішення про розірвання контракту з Аласанією.
  • У кінці лютого Аласанія подав до суду на членів Наглядової ради НОТУ. Він просить суд визнати незаконним внесення до порядку денного засідання від 31 січня 2019 року питання про припинення трудового контракту і розгляд питання у закритому режимі, голосування за анонімними бюлетенями, а також призначення на посаду голови правління Миколи Чернотицького. Аласанія вимагає скасувати рішення ради про припинення з ним контракту і закінчення його повноважень 6 травня 2019 року.