Біля берегів Японії стався землетрус, оголошено загрозу цунамі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Біля берегів Японії стався землетрус, оголошено загрозу цунамі

Kyodo News / Getty Images

У північно-східному регіоні Японії стався потужний землетрус магнітудою 6,8 балів. Про це повідомила метеорологічна служба країни.

Підземні поштовхи були зафіксовані у вівторок, 18 червня, о 22:24 за місцевим часом. За даними японського метеорологічного агентства, епіцентр землетрусу залягав на глибині 10 км.

Через інцидент у префектурах Ніїгата, Ямагата, Ісікава, а також на острові Садо було оголошено попередження про ризик формування цунамі. Прогнозують, що висота хвилі може бути до одного метра. Громадян просять негайно покинути прибережні райони і не повертатися до моря до спеціального розпорядження.

Інформація про руйнування та жертви поки не надходила. Також не зафіксовано будь-яких позаштатних ситуацій на атомних електростанціях «Касівадзакі-Каріва» (префектура Ніїгата), «Онагава» (префектура Міягі) і «Фукусіма-1» (префектура Фукусіма).

Незважаючи на це, на низці залізничних гілок у регіоні було зупинено рух, а також були перекриті деякі швидкісні дорожні магістралі, кілька сотень будинків залишилися без світла.