Нацбанк скасував обовʼязковий продаж валюти бізнесом

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

З 19 червня Національний банк скасовує обовʼязковий продаж валютних надходжень бізнесом. Про це йдеться на сайті НБУ.

Норма, яка зобов’язує підприємців продавати 30% валютних надходжень на міжбанківському валютному ринку, перестане діяти з 20 червня 2019 року. Надходження бізнесу, зараховані на їхні розподільчі рахунки упродовж 19 червня, вже не підлягатимуть обов’язковому продажу.

«У такий спосіб Національний банк продовжує валютну лібералізацію відповідно до дорожньої карти, яка передбачає поступове зняття усіх валютних обмежень у відповідності до покращення макроекономічних умов в Україні», — йдеться в повідомленні.

Також у Нацбанку зазначили, що таке валютне послаблення не матиме негативних наслідків для макрофінансової стабільності.

  • Національний банк заявив про те, що зазнав DDoS-атаки. В НБУ повідомили, що через це офіційний сайт тимчасово працює у обмеженому режимі.
  • Національний банк отримав повідомлення про те, що Баришівський районний суд Київської області заборонив першій заступниці глави фінустанови Катерині Рожковій брати участь у засіданнях правління та виконувати свої посадові обов’язки.