В інтернеті зʼявилися постери повнометражного фільму «Абатство Даунтон»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Творці повнометражної стрічки на базі серіалу «Абатство Даунтон» опублікували постери майбутньої картини. Зображення зʼявилися в офіційному Twitter-акаунті стрічки.

Зокрема, на постерах можна побачити леді Мері Кроулі, графиню Грентем, Томаса, Енді, місіс Патмор, Дейзі та інших. Зйомки фільму почалися на початку вересня нинішнього року. У картині також знімаються актори з оригінального серіалу — Мішель Докері (Мері Кроулі), Меттью Гуд (Генрі Талбот), Меґґі Сміт (удова графиня Грентем) і Хʼю Бонневілль (граф Грентем).

За даними ЗМІ, сюжет майбутньої стрічки розгортатиметься через 10 років після подій, в останньому епізоді серіалу. Режисером фільму став Браян Персіваль. В український прокат картина вийде 31 жовтня.

Що таке «Абатство Даунтон»?

Британський телесеріал, знятий за сценарієм Джуліана Фелловза разом із компаніями Carnival Films та Masterpiece. Уперше серіал вийшов на телеекрани у Британії 26 вересня 2010 року. Серіал тривав шість сезонів і закінчився у грудні 2015 року. Дія відбувається в абатстві Даунтон, розташованому в Йоркширі, у якому живе родина аристократів Кроулі та їхня прислуга в так звану пост-едвардську епоху (після правління короля Едварда VII, тобто після 1910 року).

Серіал здобув декілька нагород, серед яких — «Золотий глобус». Також «Абатство Даунтон» потрапило до Книги рекордів Гіннеса як «англомовний телесеріал, що найбільше обговорюється критиками».