Праймеріз не вдалися. Разумков пояснив, як формували виборчий список «Слуги народу»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У список кандидатів у депутати від партії «Слуга народу» залучили людей, які були у складі команди президента Володимира Зеленського під час виборчої кампанії. Про це лідер партії Дмитро Разумков розповів, відповідаючи на запитання читачів «Комсомольської правди в Україні».

«На жаль, провести праймеріз так, як ми хотіли, у нас не вийшло. Чому? Ми не захотіли займатися профанацією. Праймеріз робити за тиждень не можна. На це потрібно було витратити місяць-півтора, а то і два. Тому ми вирішили йти іншим шляхом. Ми вирішили піти по шляху постпраймеріз. Тобто ми запропонували список партії «Слуга народу», і до 6 липня 2019 року ми чекаємо від журналістів і громадськості інформації щодо кандидатів, і якщо хтось негідний бути в списку, ми його приберемо», — розповів Разумков.

Він зазначив, що список кандидатів формувався не через сайт партії. «Ми не говорили, що будемо формувати списки через сайт. Така система працювала суто для мажоритарних кандидатів. Списки формували за абсолютно зрозумілою системою. Про це говорив президент, і я говорив. Ми туди залучили тих, хто входив до наших команд під час виборчих кампаній; тих, хто були нашими регіональними командами в тій кампанії, яка привела на Банкову Зеленського; тих, хто були експертами», — пояснив лідер партії.

Разумков додав, що в список потрапили люди, яких у партії вважають «ефективними» та експертами в різних напрямках. «Вони не брали участь у президентській кампанії, але широко відомі експертному співтовариству», — сказав він.