Американську модель Беллу Хадід звинуватили в расизмі. Усе через фото взуття з літаками

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Американську модель Беллу Хадід звинуватили в расизмі. Усе через фото взуття з літаками

Vittorio Zunino Celotto / Getty Images

Американську модель Беллу Хадід звинуватили в расизмі після фото в її Instagram, пише ВВС.

Модель опублікувала знімок, на якому занесла ногу над літаками з прапорами ОАЕ і Саудівської Аравії, нібито наступивши на них каблуком. Як уточнює видання, у багатьох культурах показ підошви є образливим, оскільки демонструє, що людина «нижче ніж бруд на підошві».

Такий знімок викликав обурення користувачів соцмережі. Вони визнали вчинок Хадід расистським, облаяли модель і зажадали від Dior і Calvin Klein більше з нею не працювати.

Instagram / bellahadid

Пізніше дівчина видалила фотографію і опублікувала вибачення англійською та арабською мовами в своїх акаунтах у соціальних мережах. «Я б ніколи не хотіла, щоб мої пости або платформи використовувалися для ненависті до кого-небудь, особливо до тих, хто належить до моєї прекрасної і могутньої культури. Я дуже люблю і турбуюся про мусульманську та арабську сторони моєї родини», — написала вона.

Хадід додала, що її фотографія взуття не мала нічого спільного з політикою. «Я ніколи не звертала уваги на літаки позаду, і це правда. Я ніколи не хотіла образити ці авіакомпанії», — додала модель.