У Міноборони спростували повідомлення про призов Зеленського на військову службу в 2014—2015 роках

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Міністерстві оборони спростували своє повідомлення від 13 квітня, в якому йшлося, що Володимир Зеленський чотири рази отримував повістки про призов на військову службу, але нібито не прибував у військкомат.

Про це пишуть «Українські новини» з посиланням на відповідь відомства.

«Військову службу в Збройних Силах не проходив, на військову службу по мобілізації протягом 2014—2015 років не викликався», — повідомили в міністерстві, хоча раніше повідомляли, що Зеленський отримував повістки 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року.

У відомстві також зазначили, що президент придатний до військової служби, перебуває на військовому обліку у Металургійно-Довгинцівському військкоматі Кривого Рогу та має військово-облікову спеціальність «діловод діловодства».

  • 13 квітня Міноборони заявило, що Зеленський проігнорував чотири повістки про призов на строкову військову службу в 2014—2015 роках. Це повідомлення було відповіддю на запити депутатів Верховної Ради Юлія Мамчура, Олександра Бригинця (обидва від «Блоку Петра Порошенка»), Тетяни Чорновол і Михайла Бондаря (обидва від «Народного фронту»). У штабі Зеленського тоді заперечували отримання повісток.