У світі зростає недовіра до вакцин. ВООЗ бачить в цьому одну з головних загроз для глобальної охорони здоровʼя

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У світі різко зростає недовіра до вакцин, що загрожує глобальній охороні здоровʼя. Вчені вважають, що суспільна недовіра до вакцинації означає, що світ робить крок назад у боротьбі зі смертельними інфекційними захворюваннями.

Про це пише BBC.

Згідно з дослідженням фонду Wellcome Trust, у якому брали участь понад 140 тисяч осіб більш ніж зі 140 країн, близько 25% опитаних не довіряють вакцинам і відмовляються від них.

Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) вносить такий рівень недовіри до десятки головних загроз для глобальної охорони здоровʼя.

Вчені відзначають, що існує величезна кількість наукових доказів того, що вакцинація — найкращий захист від смертельних і «виснажливих» інфекцій, таких як кір. Але дезінформовані люди, які уникають вакцинації, ставлять під загрозу не тільки себе і своїх близьких, але й інших людей.

У країнах, які були близькі до ліквідації кору, спостерігалися великі спалахи. Дані показують зростання захворюваності майже у всіх регіонах світу, причому в 2017 році зафіксовано на 30% більше випадків, ніж у 2016. Якщо не вакцинується достатня кількість людей, це призводить до знищення «колективного імунітету», і ймовірність зараження практично неминуча.