Опитування «Рейтингу»: Підтримка Вакарчука серед виборців збільшується, Порошенка — падає

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Понад 47% українців, які підуть на парламентські вибори та вже визначилися з вибором, віддадуть свій голос за «Слугу народу» Володимира Зеленського. Про це свідчать результати опитування соціологічного центру «Рейтинг», яке проводили 8—12 червня.

На другому місці — «Опозиційна платформа — За життя» Юрія Бойка та Вадима Рабіновича. За цю партію готові проголосувати 11,1%.

Партія «Голос» Святослава Вакарчука нарощує підтримку серед виборців. За неї готові голосувати 8,1% українців, які підуть на вибори. Згідно з попереднім опитуванням «Рейтингу», за «Голос» хотіли голосувати 6,4%.

Пʼятивідсотковий барʼєр, необхідний для проходження в парламент, долають також «Батьківщина» Юлії Тимошенко (7,3%) та «Європейська солідарність» Петра Порошенка (5,0%). Підтримка партії Порошенка дещо зменшилася порівняно з попереднім опитуванням — тоді вона становила 7,9%.

Опитування проводили серед 2000 українців від 18 років шляхом особистого спілкування. Можлива похибка не перевищує 2,2%.

  • Згідно з останнім опитуванням центру «Соціальний моніторинг» та Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка, до Верховної Ради проходять пʼять партій. Беззмінним лідером рейтингу залишається президентська партія «Слуга народу», а партії Святослава Вакарчука «Голос» і «Батьківщина» Юлії Тимошенко помітно нарощують підтримку.
  • Згідно з останнім соцопитуванням компанії SOCIS, шанси пройти в Раду мають шість партій.