Загинув нардеп Дмитро Тимчук

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Загинув нардеп Дмитро Тимчук

Дмитро Тимчук

Гонтар Володимир / УНІАН

У Києві загинув народний депутат від фракції «Народний фронт» і координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Про це повідомили джерела theБабеля. Офіційно в поліції розповіли, що трагедія сталася у Дніпровському районі Києва.

«На місце виїхала поліція. Обставини смерті поки невідомі», — розповіла theБабелю заступник начальника відділу комунікації поліції Києва Яна Неруш.

Як розповів колега Тимчука з фракції «Народний фронт» Антон Геращенко, Тимчук застрелився, коли чистив нагородний пістолет.

«Годину тому, у себе вдома, під час чищення нагородного пістолета завдав собі смертельне поранення патріот України і мій друг Дмитро Тимчук. На місці трагедії працює слідчо-оперативна група поліції. Вічна памʼять щирій і світлій людині. Справжньому народному депутату України», — написав Геращенко.

Через 20 хвилин Геращенко видалив свій пост.

«О 12:15 надійшло повідомлення від Олексія Копитька Віктровича який повідомив, що йому зателефонувала дружина знайомого Коваль Олена Вікторівна і повідомила, що приблизно годину тому її чоловік Тимчук Дмитро Борисович попередньо під час чищення пістолета випадково вистрілив собі у голову (Форт-17Р)», — повідомило джерело theБабеля.

Зазначимо, що Форт-17Р є травматичним пістолетом, в ньому використовуються гумові боєприпаси. Додамо, що Коваль Олена та Копитько Олексій — помічники Тимчука.

На місці вже працює слідчо-оперативна група. Попередньо, розслідується версія про необережне поводження зі зброєю.

  • Дмитро Тимчук народився в Читі (Росія) 27 червня 1972 року. Дитинство провів у НДР і Бердичеві. Закінчив Бердичівський політехнічний коледж, а в 1995 році — факультет військової журналістики Львівського вищого військово-політичного училища. З 1997 по 2000 рік працював у штабі Національної гвардії України. З 2000 по 2012 рік Тимчук працював у різних структурних підрозділах Міністерства оборони. Відвідував з візитами миротворців ООН в Іраку, Лівані та Косові. З березня 2014 року був координатором групи «Інформаційний спротив», яка бореться з російською пропагандою та фейками. З листопада 2014 року — народний депутат Верховної Ради від «Народного фронту». Має звання підполковника.