Катастрофа MH17 на Донбасі: Міжнародна слідча група та СБУ висунули звинувачення підозрюваним бойовикам

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Міжнародна слідча група (Joint Investigation Team — JIT) висунула звинувачення у причетності до катастрофи малазійського літака «Боїнг 777» росіянам генерал-майору Сергію Дубінському (позивний «Хмурий»), полковнику Олегу Пулатову («Гюрза»), полковнику Ігорю Гіркіну (Стрєлкову) і українцю Леоніду Харченку («Кріт»). Про це повідомили на пресконференції JIT.

Усі вони будуть оголошені в міжнародний розшук.

«Предʼявлення обвинувачення чотирьом підозрюваним у причетності до катастрофи MH17 не означає завершення розслідування. Єдине місце, де все вирішиться, — це зал суду. Там всі зможуть відкрито говорити», — заявив представник слідчої групи.

Суд у справі про катастрофу МН17 розпочнеться 9 березня 2020 року.

Також про підозру чотирьом фігурантам справи за фактом збиття літака «Боїнг 777» рейсу MH-17 заявила Служба безпеки України.

«Слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України у кримінальному провадженні, зареєстрованому 17 липня 2014 року за фактом збиття пасажирського літака «Боїнг 777» (рейс MH-17) авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», яке призвело до загибелі 298 людей, складено повідомлення про підозру Гіркіну І. В., Дубінському С. М., Пулатову О. Ю. і Харченку Л. В.», — йдеться в заяві СБУ.

Наразі триває досудове розслідування.

Також про підозру бойовикам повідомила Генеральна прокуратура. Про це написав у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

«Уважно читаючи текст підозр ( https://www.gp.gov.ua/ua/news.html…) першим чотирьом особам, переглядаючи оприлюднені розмови підозрюваних, можна зрозуміти дорожню карту наступних — у фокусі слідства перебувають російські військові та політики, які виконували та організовували цей злочин», — написав Луценко.