«Європейська солідарність» Порошенка виключила зі списку Баласинович. Раніше вона потрапила в скандал

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Європейська солідарність» Порошенка виключила зі списку Баласинович. Раніше вона потрапила в скандал

Наталія Баласинович

Космач Олександр / УНІАН

Партія колишнього президента Петра Порошенка «Європейська солідарність» виключила зі свого списку кандидатів у депутати Верховної Ради голову Васильківської районної ради Наталію Баласинович, яка йшла під номером 30.

Про це йдеться на сайті політсили.

«У списку є деякі зміни. Наталія Баласинович (№30) не увійде у список кандидатів у Верховну Раду від партії «Європейська солідарність» [...]. Крім того, 30% списку «Європейської солідарності» займають кандидати-жінки, а сам партійний список оновився більш ніж на половину», — зазначили в партії.

13-го червня в YouTube зʼявився відеозапис, на якому Баласинович матюкає з сигаретою в руках співрозмовницю за кадром. У коментарях деякі користувачі зазначали, що Баласинович на момент конфлікту була в стані алкогольного спʼяніння та кричала на працівницю поліції.

Наступного дня в пресслужбі «Європейської солідарності» заявили про початок перевірки обставин і причин такої поведінки Баласинович.

  • Партія «Європейська солідарність» подала документи у Центральну виборчу комісію для реєстрації на позачергових парламентських виборах 21 липня. Документи в ЦВК приніс голова партії, пʼятий президент України Петро Порошенко. Він назвав свій список «бездоганним і найкращим серед усіх політичних сил» і повідомив, що в ньому «70% нових облич, які не були в парламенті».
  • 13 червня Порошенко опублікував список 50 перших імен кандидатів від партії. У першу десятку увійшли ексглава Меджлісу Мустафа Джемілєв, волонтер Яна Зінкевич, ексголова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, віцепремʼєр Іванна Климпуш-Цинцадзе.
  • У складі партії «Європейська солідарність» на вибори також іде голова Українського інституту національної памʼяті Володимир Вятрович.