Суд визнав незаконним звільнення голови правління «Суспільного» Зураба Аласанії

Дата:
Суд визнав незаконним звільнення голови правління «Суспільного» Зураба Аласанії

Олександр Синиця / УНІАН

Суд визнав незаконним звільнення з посади голови правління «Суспільного» Зураба Аласанії. Про це медіаменеджер повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Рішення Наглядової ради НСТУ про дострокове припинення контракту з З. Аласанією визнати незаконним і відмінити», — процитував голова «Суспільного» рішення суду.

Позов Аласанії проти членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) суд почав розглядати в кінці лютого. Голова правління просив суд визнати незаконним внесення до порядку денного засідання від 31 січня 2019 року питання про припинення з ним трудового контракту і розгляд питання у закритому режимі, голосування за допомогою анонімних бюлетенів, а також призначення на посаду голови правління Миколи Чернотицького.

  • Напередодні судового засідання Аласанія прогнозував, що його можуть зняти з посади всупереч рішенню суду. Він також говорив, що готовий розпочати конструктивний діалог із наглядовою радою суспільного мовника. «Я хочу дочекатися рішення суду, для мене дуже важливо довести, що Наглядова рада [«Суспільного»] не могла судити про мій професіоналізм, тому що сама недостатньо для цього професійна. Для мене суд має велике значення. Якщо буде рішення на мою користь, я готовий все обнулити і почати конструктивну роботу заради «Суспільного», — повідомив медіаменеджер theБабелю.
  • Зураба Аласанію достроково усунули від посади голови правління НСТУ ввечері 31 січня. Тимчасовим главою «Суспільного» призначили члена правління НСТУ Миколу Чернотицького.