Окружний суд відмовив нардепу Деркачу в задоволенні позову через відсутність доказів існування коаліції

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відмовив позафракційному народному депутату Андрію Деркачу в задоволенні позову про зобовʼязання координаторів парламентської коаліції внести премʼєр-міністру пропозиції щодо кандидатури міністра охорони здоровʼя. Про це повідомляє пресслужба суду.

«Мотивом ухвалення зазначеного рішення стала відсутність доказів існування коаліції депутатських фракції у Верховній Раді України, оскільки під час розгляду адміністративної справи відповідні докази не були подані відповідачами до суду», — йдеться в заяві.

  • У лютому 2018 року до суду надійшов позов народного депутата Андрія Деркача, де відповідачами були зазначені координатори коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді Артур Герасимов та Максим Бурбак. Позивач просив суд визнати протиправною бездіяльність координаторів коаліції щодо внесення нею пропозиції прем’єр-міністру про кандидатуру міністра охорони здоров’я. Також позивач просив зобов’язати Артура Герасимова та Максима Бурбака як координаторів коаліції забезпечити внесення нею пропозиції прем’єру щодо кандидатури міністра охорони здоров’я.
  • Окружний адмінсуд Києва вимагає у Верховної Ради та координаторів коаліції (Артура Герасимова від БПП і Максима Бурбака від «Народного фронту») надати відомості про склад коаліції депутатських фракцій у парламенті. Рішення було ухвалено в межах позову народного депутата (позафракційний) Андрія Деркача, який вимагав визнати протиправною бездіяльність коаліції щодо подання кандидатів на посаду міністра охорони здоровʼя.