«Нічого, окрім жалю». МЗС Росії відреагувало на висновки слідчої групи щодо MH17

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що висновки слідчої групи щодо катастрофі MH17 у Донецькій області «не можуть викликати нічого, крім жалю». Про це йдеться в заяві МЗС.

«Заяви, озвучені Спільною слідчою групою (ССГ) під час пресконференції 19 червня про нібито причетність російських військових до катастрофи малайзійського Боїнга МН17, не можуть викликати нічого, крім жалю. Вчергове на адресу російської сторони висуваються абсолютно голослівні звинувачення, спрямовані на дискредитацію Російської Федерації в очах міжнародної громадськості», — зазначили в МЗС.

Там наполягають, що слідчі не продемонстрували жодного конкретного доказу причетності російських військових, а джерела інформації слідства називають «сумнівними».

«Крім того, Росія від початку пропонувала працювати спільно. Натомість міжнародні слідчі відсторонили Москву від повноцінної участі в ССГ, відвівши російським зусиллям лише другорядну роль. Україну при цьому вони зробили повноправним членом ССГ, надавши їй можливість підробляти докази, а також звести нанівець відповідальність за незакриття свого повітряного простору», — зазначили в МЗС РФ.