YouTube оновить якість понад тисячі культових кліпів. Деякі з них випустили понад 30 років тому

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Відеохостинг Youtube вирішив оновити якість більше тисячі культових музичних відеокліпів, випущених у різний час. Про це йдеться у блозі компанії.

YouTube збирається проводити поліпшення в партнерстві зі звукозаписуючим холдингом Universal Music. У роликах планують покращувати якість відео та аудіо. Записи будуть доступні у форматі 1080p.

Покращені відео замінять оригінальні версії на YouTube і YouTube Music, але зберігатимуть ті самі URL-адреси, кількість переглядів і лайків, що й раніше. Описи цих відео міститимуть тег #Remastered або Remastered in HD.

Згідно з повідомленням, в рамках проекту вже оновили близько 100 кліпів виконавців, серед яких Billy Idol, Beastie Boys, Boyz II Men, George Strait, Janet Jackson, Kiss, Lady Antebellum, Lady Gaga, Lionel Richie, Maroon 5, Meat Loaf, No Doubt/Gwen Stefani, Smokey Robinson, The Killers, Tom Petty.

В якості перших відеохостинг пропонує подивитися оновлені версії кліпів Tom Petty “Free Fallin”, який вийшов 30 років, Beastie Boys “Sabotage” (25 років тому) і Lady Gaga “Bad Romance”, випущений 10 років тому.

Очікується, що інші кліпи хостинг відреставрує до кінця 2020 року. У YouTube зазначають, що оновлені ролики будуть зʼявлятися щотижня.