Вночі: У Києві напали на представників ЛГБТ-спільноти, Трамп зустрінеться з Путіним, а російська компанія потрапила під санкції за допомогу КНДР

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Києві напали на представників ЛГБТ-спільноти

Організатори «Київпрайду» повідомили про напад на відвідувачів їхнього заходу в столиці. Це сталося ввечері 19 червня після показу фільму в платформі культурних ініціатив «Ізоляція».

Як повідомляє «Громадське», невідомі в балаклавах напали на відвідувачів заходу, коли ті вже підходили до станції метро «Контрактова площа». Людей били ногами та розпилювали сльозогінний газ.

Трамп анонсував зустріч з Путіним

Президент США Дональд Трамп планує зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним на саміті G20 у японській Осаці. Про це він сказав в ефірі Fox News, пише Reuters.

Також Трамп збирається зустрітися з лідером КНР Сі Цзіньпінем.

«Я хочу порозумітися з Росією, і я думаю, що нам вдасться це зробити. Я хочу порозумітися з Китаєм, і я думаю, що ми зможемо. Я зустрінуся і з Путіним, і з Сі Цзіньпіном у Японії», — заявив Трамп.

Російська компанія, що допомагала КНДР, потрапила під санкції

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти російської компанії, що здійснювала фінансові операції з установами Північної Кореї, попри запроваджені раніше санкції США й ООН.

На сайті Мінфіну США зазначено, що до списку організацій під санкціями потрапило «Товариство з обмеженою відповідальністю «Небанківська кредитна організація Російське фінансове товариство».

ЦВК зареєструвала ще 179 кандидатів по мажоритарці та 675 — за списками партій

На засіданні 19 червня Центральна виборча комісія зареєструвала 179 кандидатів у депутати, які йдуть по мажоритарці, і 675 — за списками партій. Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Серед мажоритарників — 108 кандидатів у депутати, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування. Ще 71 кандидат балотується в мажоритарних округах від політичних партій.

США направлять на Близький Схід 1000 солдатів і ЗРК Patriot

Пентагон відправить на Близький Схід тисячу військовослужбовців, зокрема батальйон зенітно-ракетного комплексу Patriot, а також пілотовані та безпілотні розвідувальні літаки й «інші засоби стримування». Про це повідомляє Reuters.

Як заявили у США, вони роблять це, щоб не допустити конфлікту з Іраном.