«Без камер та журналістів». Батько Гандзюк просить зустрічі із Зеленським. Президент відповів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор наполягає на закритій зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити перебіг розслідування вбивства його дочки.

Про це він написав у відкритому листі до глави держави.

«Я хочу зустрітися з Президентом разом із тими, хто весь час не дає забути про вбивство Каті. Не для піару. Нам потрібна зустріч без камер та журналістів. У нас є дуже важлива розмова, і в нас усього одна мета — покарати винних у вбивстві. Балотуючись, Володимире, ви вимагали у Петра Порошенка покарати вбивць Каті. Сьогодні президентом стали ви. Вбивці досі не покарані», — написав Гандзюк.

Він висловив невдоволення у звʼязку з ходом справи, тюремними термінами для виконавців і відсутністю на лавах підсудних організаторів вбивства.

«Підписані принизливі угоди з виконавцями, угоди з примусу, тому що немає доказів. Місцева поліція їх не збирала, а ті, що зібрала — знищила. У поліції ніхто не покараний [...]. Виконавці отримали смішні вироки, як за крадіжку велосипеда. Організатор за кордоном, і ще не в міжнародному розшуку. Замовники на волі, один керує областю, інші, кажуть, збираються в парламент», — пояснив Гандзюк.

Пізніше, президент Володимир Зеленський відповів у коментарі під постом Гандзюка і заявив, що готовий з ним зустрітися.

«Доброго дня. Давайте зустрінемося в АП [Адміністрація президента]. З вами звʼяжеться Марія», — написав він.