Хакери зламали компʼютерну систему міста Рів’єра-Біч у США. Владі доведеться заплатити їм $600 тис., щоб отримати доступ до даних

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Хакери зламали компʼютерну систему міста Рів’єра-Біч у США. Владі доведеться заплатити їм $600 тис., щоб отримати доступ до даних

Leap Design / Unsplash

Міська влада Рів’єри-Біч, штат Флорида, у США погодилася на умови хакерів, які взяли контроль над комп’ютерною системою міста та заблокували доступ до даних.

Про це пише The New York Times.

Чиновники вирішили, що виплатять кіберзлочинцям $600 тис. в обмін на збереження важливої інформації.

Крім цього, влада міста проголосувала за те, щоб закупити нові комп’ютери та обладнання. На це витратять близько $1 млн.

  • 11 червня хакери атакували Службу митного та прикордонного контролю США й отримали доступ до фотографій громадян та номерних знаків автомобілів.
  • 3 червня перед федеральним судом в американському Сіетлі постав українець Андрій Колпаков. Його звинувачують у масованій хакерській атаці на ресторани, казино та викраденні персональних даних.
  • У музикантів британської групи Radiohead хакери вкрали невидані записи. Зловмисники вимагали $150 тис. і погрожували опублікувати 18 годин невиданого матеріалу, який залишився від роботи над третім альбомом під назвою OK Computer. Замість викупу група опублікувала всі записи у своєму акаунті в Bandcamp. Збірку назвали Minidiscs [Hacked], її можна послухати безкоштовно протягом 18 днів або купити електронну версію за £18 (близько $30).