Опитування: У Раду проходять пʼять партій. Підтримка «Голосу» та Порошенка зростає, а «Опоблоку» падає

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На виборах у Верховну Раду проходять пʼять партій. Лідером залишається президентська партія «Слуга народу», проте політсили Петра Порошенка та Святослава Вакарчука також нарощують підтримку. Про це свідчать результати соцопитування центру «Соціальний моніторинг», які проводилися з 7 до 10 червня.

Пʼять партій долають 5-відсотковий барʼєр і ще дві майже наближаються до цього барʼєру.

За «Слугу народу» готові голосувати 49,8%, за «Опозиційну платформу — За життя» Юрія Бойка та Віктора Медведчука — 10,3%, за партію «Батьківщина» Юлії Тимошенко — 9%, за «Європейську солідарність» Петра Порошенка — 8,7%, а за «Голос» Святослава Вакарчука — 5,9%.

«Сила і честь» Ігоря Смешка та «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка мають по 4% підтримки. У решти партій від 2% і нижче.

Варто зазначити, що статистична похибка вибірки дослідження становить 2,3%, а тому шанси подолати 5-відсотковий прохідний барʼєр є і в Смешка з Гриценком.

Як було раніше?

Згідно з останнім соцопитуванням центру «Соціальний моніторинг» та Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка, яке проводилося з 8 до 14 червня, рейтинги у пʼяти перших партій були трохи нижчими, окрім політсили Юрія Бойка та Віктора Медведчука.

«Слуга народу» — 47,5%, «Опозиційна платформа — За життя» — 11%, «Батьківщина» — 8,7%, «Європейська солідарність» — 8,3%, «Голос» — 5,3%. У партії «Сила і честь» Ігоря Смешка і у «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка по 3,9%.