Путін заявив, що «нещодавно» зустрічався з Медведчуком щодо звільнення українців із російських тюрем

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Президент Росії Володимир Путін заявив, що зустрічався з головою політради «Опозиційної платформи — За життя» Віктором Медведчуком та обговорював звільнення українців з російських тюрем.

Про це Путін сказав під час прямої лінії.

Зокрема, нещодавно вони говорили про 24 українських військових моряків, які перебувають під арештом у Москві.

«Зовсім нещодавно він був теж і порушував питання про звільнення українських моряків, затриманих під час інциденту в Керченській протоці. Було питання і про звільнення ще низки конкретних осіб, які засуджені та перебувають у місцях позбавлення волі в Росії», — сказав він.

Чи домовилися вони про щось, Путін не сказав.

«Ми повинні подумати, як складеться доля тих громадян, які нам цікаві, зокрема громадян РФ, які перебувають у подібній ситуації на території України», — заявив російський президент.

  • Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що західні санкції проти Росії були введені не через окупацію Донбасу та Криму, а для того, щоб знизити рівень економічного зростання РФ. При цьому він порівняв свою державу з Китаєм.
  • Голова політради «Опозиційної платформи — За життя» і колишній представник України на переговорах у Мінську Віктор Медведчук вважає пʼятого президента Петра Порошенка винним у зриві звільнення українських полонених.
  • Також Медведчук розповів, що він «майже домовився» з Росією про звільнення українського режисера з Криму Олега Сенцова. Але, за його словами, звільненню завадило вбивство у 2018 році ватажка «ДНР» Олександра Захарченка в окупованому Донецьку.