Зеленський: Олігархи підтримуватимуть соціальні та гуманітарні проєкти

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що великі бізнесмени та власники великого бізнесу підтримуватимуть соціальні та гуманітарні проєкти.

Про це він заявив на зустрічі з бізнес-спільнотою в Києві.

«Ми публічно запропонували долучитися до інвестування власникам великого бізнесу. Як в якості інвесторів, так і в якості благодійників. Рінату Ахметову, Віктору Пінчуку, Ігорю Коломойському. Вони беруть на себе відповідальність за вирішення окремих питань», — заявив він.

За словами Зеленського, Пінчук забезпечить квартирами 24 сімʼї полонених українських моряків, які були захоплені в Керченській протоці, і буде займатися проблемами соціальної допомоги всім військовослужбовцям.

«З паном Ахметовим ми дійшли згоди щодо скасування формули «Роттердам+» і домовилися, що він буде вкладати гроші в медицину й інвестувати в інфраструктуру Донбасу», — додав президент.

Коломойський, за його словами, теж буде вкладати великі кошти в інфраструктуру Донецької та Луганської областей, проте «він поки цього не знає».

«Ні їм, ні вам я не пропоную жодних преференцій. Тільки чесні однакові правила. Жодних монополій — тільки ті правила, від яких ми як країна можемо виграти», — сказав Зеленський.