Верховний суд підтвердив вирок кримському дезертиру Одінцову

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Верховний суд підтвердив вирок прапорщику Максиму Одінцову, якого засудили до 14 років за дизертирство, повідомляє пресслужба військової прокуратури Південного регіону.

Суд залишив чинним вирок Дарницького районного суду Києва та ухвалу Апеляційного суду Києва, якими Одінцова засуджено на 14 років.

«Доведено, що військовослужбовець, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної республіки Крим, під час окупації півострова у 2014 році не виконав наказу про прибуття до нового місця служби і залишився на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв’язку з чим був оголошений у розшук», — йдеться у повідомленні.

Хто такий Одінцов?

Прапорщик Максим Одінцов та молодший сержант контрактної служби Олександр Баранов — двоє українських військових, які після анексії Росією Криму перейшли на службу в російську армію. Їх затримали в листопаді 2016 року на адмінкордоні з окупованим півостровом.

У лютому 2018 року районні суди Києва засудили Одінцова до 14 років увʼязнення, а Баранова — до 13. Обох визнали винними в державній зраді та дезертирстві.