Голова Адміністрації Януковича Андрій Клюєв подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом у депутати

Дата:
Голова Адміністрації Януковича Андрій Клюєв подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом у депутати

Гонтар Володимир / УНІАН

Глава Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Клюєв подав документи в Центральну виборчу комісію для реєстрації на позачергових виборах у Верховну Раду. Про це theБабелю повідомило джерело у ЦВК.

Клюєв подав документи від Ліберально-демократичної партії, але зробив це не особисто — папери приніс представник партії. ЦВК поки не ухвалила рішення щодо реєстрації Клюєва, документи перебувають на розгляді.

Клюєв просить зареєструвати його кандидатом по 46-му виборчому округу в Донецькій області, який охоплює міста Бахмут (раніше — Артемівськ), Лиман і частину Бахмутського району. Загалом в окрузі розташовані 163 виборчі дільниці, там проживають близько 150 тис. виборців.

Крім Клюєва, по округу № 46 до ЦВК подали документи ще четверо кандидатів: чинний нардеп від «Народного фронту», самовисуванець Костянтин Матейченко, Федір Христенко («Опозиційна платформа — За життя»), директор «Донецької залізниці» Сергій Бугаєв, пенсіонер і самовисуванець Олександр Шинкаренко.

За Януковича Клюєв був першим віцепремʼєром, секретарем РНБО і главою Адміністрації президента.

В Україні він перебуває під слідством. Клюєва підозрюють у заволодінні з травня 2010 по квітень 2011 року державним майном шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, повторно і в особливо великих розмірах. Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі проводити спеціальне досудове розслідування стосовно Клюєва. За інформацією СБУ, з 2014 року Клюєв проживає в Московській області.

  • 20 червня Конституційний суд визнав указ Зеленського про розпуск Верховної Ради конституційним.
  • Своє рішення КС пояснив тим, що Верховна Рада VIII скликання не врегулювала питання припинення діяльності коаліції, після якого настає місячний термін для формування нової коаліції, а президент отримує право розпустити Раду.