Українські збірні з баскетболу розпочали виступ на Європейських іграх з перемог

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Чоловіча та жіноча збірні України з баскетболу 3х3 успішно розпочали участь на ІІ Європейських іграх, які проходять у Мінську. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет (НОК).

Жіноча збірна України у складі Тетяни Юркевічус, Ганни Рульової та Вероніки Космач перемогла команду Латвії в стартовому поєдинку на Європейських іграх з рахунком 14:8.

Українки грали втрьох, тож весь поєдинок були без замін. Повернена в гру після декретної відпустки Ганна Рульова (Зарицька) виборола перші очки в поєдинку. У підсумку вона стала найрезультативнішою — з шістьма очками.

У наступних поєдинках українські баскетболістки зіграють 23 червня проти Іспанії та Естонії.

Чоловіча збірна України з баскетболу у складі Євгена Балабана, Андрія Кожемʼякіна, Дмитра Ліповця та Олексія Щепкіна виборола перемогу у збірної Франції — 18:14.

«На початку зустрічі у грі нашої команди був деякий сумбур. Ми ще мало грали разом, не було зіграності, але все ж таки баскетбол 3х3 — це не лише потрапляння мʼяча у кільце. Щоб досягати результату, треба мати характер. Ми його маємо! Тому й перемогли», — сказав після гри український спортсмен Дмитро Ліповцев.

22 червня українська чоловіча збірна проведе дві гри — зі збірними Італії та Росії.