Протести в Тбілісі: організатор асамблеї православʼя Закарія Куцнашвілі заявив, що складе депутатський мандат

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Протести в Тбілісі: організатор асамблеї православʼя Закарія Куцнашвілі заявив, що складе депутатський мандат

Facebook / ზაქარია ქუცნაშვილი / Zakaria Kutsnashvili

На тлі протестів у Тбілісі грузинський організатор Міжнародної асамблеї православʼя, на якій виступив депутата Держдуми Сергій Гаврилов, та депутат від правлячої партії «Грузинська мрія» Закарія Куцнашвілі заявив, що готовий скласти з себе депутатський мандат.

Про це він сказав після засідання політради партії, повідомляє телекомпанія «Руставі-2».

Куцнашвілі заявив, що для нього неправильно, що глава парламенту пішов у відставку, а він залишається на своїй посаді. «Мир і злагода набагато цінніші для мене, ніж депутатський мандат», — сказав він.

Політик додав, що звернеться до законодавчого органу з відповідним запитом. Також він приніс вибачення грузинському народу і взяв на себе політичну відповідальність за інцидент на асамблеї православʼя.

  • У Тбілісі 20 червня почалися масові протести під будівлею парламенту після виступу там депутата російської Держдуми Сергія Гаврилова. Протестувальники виступали, зокрема, проти правлячої партії «Грузинська мрія» і спалили її прапор. Поліція розігнала демонстрантів за допомогою сльозогінного газу, водометів і стрільби гумовими кулями.
  • У Тбілісі протестувальники увірвалися до парламенту. У зіткненнях постраждала ексглава Нацполіції України Хатія Деканоїдзе.
  • Поліція Тбілісі застосувала сльозогінний газ, димові шашки та водомети проти демонстрантів, які намагалися штурмом узяти будівлю парламенту.
  • 21 червня голова парламенту Іраклій Кобахідзе подав у відставку. Його місце повинен зайняти лідер парламентської більшості Арчіла Талаквадзе.