Європа готується до екстремальної 40-градусної спеки

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Континентальна Європа підготувалася до «потенційно небезпечної» теплової хвилі, що йде з Африки, повідомляє The Guardian.

Через високий тиск над Центральною Європою та шторм над Атлантичним океаном синоптики очікують, що гарячий циклон з Африки почне рухатися на північ.

Очікується, що літні температури протягом липня та серпня будуть вищими, ніж зазвичай і можуть побити минулорічний рекорд. За даними Європейського агентства з навколишнього середовища, літо 2018 року було одним з найспекотніших на континенті.

Потенційно рекордна теплова хвиля може охопити більшу частину континентальної Європи вже наступного тижня, причому температура в містах від Іспанії до Німеччини, як очікується, перевищить +32 С° і досягне позначки +38...+40 С° у найгарячіших районах.

У Франції очікують температури +35...+40 С°, тому міністр охорони здоровʼя Аньєс Бузін попередила місцеву владу і лікарні бути в повній готовності — торішня спека за липень і серпень забрала на 1500 життів більше, ніж зазвичай.

«Кілька днів екстремального тепла в поєднанні з теплими ночами не дозволять будівлям і будинкам без кондиціонера охолонути, створюючи незручні умови для сну, а також підвищуючи ризик захворювань, повʼязаних з перегріванням», — коментує старший метеоролог Едуард Лейстер.