Учасники «КиївПрайду» закликали Зеленського прийти на Марш рівності

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Представники «КиївПрайду» прийшли під Адміністрацію президента, щоб закликати гаранта Володимира Зеленського, столичного мера Віталія Кличка і правоохоронців відреагувати на нападки і підтримати Марш рівності своєю участю. Про це йдеться на сторінці «КиївПрайду» у Facebook.

«Нам дуже шкода, що ні пан президент Володимир Зеленський, ні пан мер Віталій Кличко не відреагували на напади, скоєні 19 червня на відвідувачів та відвідувачок Прайд Хаусу, де проходить культурно-просвітня програма Прайд Тижня. Ми твердо переконані, що публічна нереакція на насилля, яке у нашому випадку є злочинами на ґрунті ненависті, є його легітимізацією. Що є неприйнятним у сучасній країні, яка декларує свої цінності як європейські», — йдеться в повідомленні.

Крім того, учасники Маршу рівності засмучені тим, що Зеленський ніяк не відреагував на їхнє відеозапрошення.

«Також нам дуже прикро, що пан президент досі жодним чином не відреагував на наше відео запрошення на Марш Рівності, який відбудеться завтра, 23 червня, адже воно було щирим. Ми переконані, що абсолютна більшість суспільства засуджує насильство та вважає неприйнятним. Тому ми закликаємо вас завтра, 23 червня, долучитися до Маршу Рівності і підтримати ідею безпеки та рівних прав, гарантованих нам, громадянам України її конституцією», — підкреслюється в повідомленні.

  • З 18:00 22 червня до 18:00 23 червня низкою вулиць у центрі столиці буде тимчасово обмежено рух у звʼязку з проведенням «КиївПрайду».
  • Організатори «КиївПрайду» повідомили про напад на відвідувачів їх заходу в столиці. Це сталося ввечері 19 червня після показу фільму в платформі культурних ініціатив «Ізоляція».
  • Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) прийняв позовну заяву Ігоря Мосійчука щодо заборони проводити 23 червня Марш рівності «КиївПрайд».