США завдали кіберудару у відповідь по групі хакерів з Ірану

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Кіберкомандування Сполучених Штатів завдало кіберудару у відповідь по групі хакерів з Ірану, яка підтримувала атаку на танкери. Про це повідомляє Yahoo.

Так, шпигунська група, на яку було здійснено атаку, повʼязана з Корпусом вартових Ісламської революції. Вони останні кілька років проводили відстеження через інтернет військових і цивільних суден, які проходили через Ормузьку протоку.

Уточнимо, що Рада національної безпеки США відмовилася від коментарів, а кіберкомандування не змогло оперативно надати інформацію журналістам.

За словами представника Пентагону Хазер Баб, вони відмовляються обговорювати операції в кіберпросторі.

  • Міська влада Рівʼєри-Біч (штат Флорида, США) погодилася на умови хакерів, які взяли контроль над компʼютерною системою міста і заблокували доступ до даних.
  • 11 червня хакери атакували Службу митного і прикордонного контролю США і отримали доступ до фотографій громадян і номерних знаків автомобілів.
  • 3 червня перед федеральним судом в американському Сіетлі постав українець Андрій Колпаков. Його звинувачують в масованій хакерській атаці на ресторани, казино і викраденні персональних даних.
  • У музикантів британської групи Radiohead хакери вкрали невидані записи. Зловмисники вимагали $150 тис. і погрожували опублікувати 18 годин невиданого матеріалу, який залишився після роботи над третім альбомом під назвою OK Computer. Замість викупу група опублікувала всі записи у своєму акаунті в Bandcamp. Збірник назвали Minidiscs [Hacked], його можна послухати безкоштовно протягом 18 днів або купити електронну версію за £18 (близько $30).