Противники «КиївПрайду» почали молитовну ходу за його маршрутом

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Патріотичні та християнські організації почали в центрі Києва «Всеукраїнське молитовне стояння на захист дітей та сімей», головна мета якого – не допустити проведення Маршу рівності. Про це повідомляє «Цензор.НЕТ».

Так, учасники акції зібралися у парку Шевченка. Серед них є кілька десятків молодих людей, які тримають прапори «Правого сектора», організації «Традиція і порядок», а також церковних організацій.

Навпроти головного корпусу університету імені Шевченка було встановлено невелику сцену, до якої приєднали звукопідсилювальну апаратуру.

Підкреслюється, що акція на місці проведення Маршу рівності буде проходити до 12 години завтрашнього дня.

  • Напередодні проведення Маршу рівності у Києві загороджувальними турнікетами перекриють кілька центральних вулиць, а в день проведення акції, 23 червня, встановлять фільтраційні пункти і будуть перевіряти учасників через металошукачі.
  • З 18:00 22 червня до 18:00 23 червня низкою вулиць у центрі столиці буде тимчасово обмежено рух у звʼязку з проведенням «КиївПрайду».
  • 22 червня представники «КиївПрайду» прийшли під Адміністрацію президента, щоб закликати президента Володимира Зеленського, столичного мера Віталія Кличка і правоохоронців відреагувати на нападки і підтримати Марш рівності своєю участю.
  • Організатори «КиївПрайду» повідомили про напад на відвідувачів їх заходу в столиці. Це сталося ввечері 19 червня після показу фільму в платформі культурних ініціатив «Ізоляція».
  • Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) прийняв позовну заяву Ігоря Мосійчука щодо заборони проводити 23 червня Марш рівності «КиївПрайд».