«Патріарх говорив, що за мною хтось стоїть». Епіфаній зізнався, що Філарет його не чує

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Глава Православної церкви митрополит Епіфаній заявив, що неодноразово спілкувався з почесним патріархом Філаретом, але від цього немає ніякого ефекту. Про це він розповів в інтервʼю «Новому времени».

Так, Епіфаній намагався довести Філарету помилковість його доводів та шляху повернення УПЦ КП.

«Але у відповідь поважний патріарх говорив, що за мною хтось стоїть. Але за мною стоїть тільки молода церква і народ. Філарет нас не чує», — зазначив він.

Крім того, стверджує Епіфаній, позицію Філарета в церкві не підтримують.

«Такої підтримки практично немає. Я кажу це, спираючись на підтримку єпископату, духовенства і віруючого українського народу», — уточнив він.

Митрополит ПЦУ підкреслив, що в церкві зробили все, щоб Філарет відчував себе «в лоні нової церкви комфортно і духовно, і матеріально, і фізично. Але цього йому виявилося мало».

  • Православна церква України скликає на 24 червня Священний синод у звʼязку з рішенням трьох архієреїв на чолі з почесним патріархом Філаретом відновити Українську православну церкву Київського патріархату. Про це повідомив на брифінгу заступник голови управління зовнішніх церковних звʼязків ПЦУ Євстратій (Зоря).
  • У четвер Філарет заявив, що на скликаному ним «Помісному соборі Української православної церкви Київського патріархату» було прийнято рішення про «відновлення» УПЦ КП та скасування постанови архієрейського собору від 15 грудня 2018 року, яким ліквідували дану релігійну організацію.
  • 20 червня у Володимирському соборі в Києві за ініціативи почесного патріарха Православної церкви України Філарета проходив собор ліквідованого Київського патріархату. На соборі були присутні тільки митрополит Іоасаф Білгородський і його вікарний єпископ Петро (Москальов), а також єпископ Валуйський з Бєлгородської єпархії.