Авіакомпаніям Грузії заборонять літати в Росію з 8 липня

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

З 8 липня буде введено тимчасову заборону для грузинських авіаперевізників на виконання польотів до Росії. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на свої джерела.

«З 8 липня буде введено тимчасову заборону для грузинських авіаперевізників на виконання, в тому числі, комерційних рейсів у російські аеропорти», — стверджує джерело.

У той же час російські журналісти стверджують, що поки не володіють офіційним підтвердженням цієї інформації. Проте цю інформацію підтвердили в Міністерстві транспорту Росії. Причиною таких дій назвали заборгованість.

«Причина припинення польотів — необхідність забезпечення достатнього рівня авіаційної безпеки, а також наявність простроченої заборгованості за аеронавігаційну діяльність перед ФДУП «Державна корпорація з організації повітряного руху в Російській Федерації». На даний час загальна сума заборгованості грузинської сторони (без урахування накопиченої пені) становить $792 543,19 і 592 251,95 руб. Грузинська сторона визнала заборгованість ще в 2008 році, але відтоді так і не погасила її», — йдеться в повідомленні.