У Німеччині спалахнули кліматичні протести. Люди блокують залізничні колії

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

У німецькому селі Хохнеукірх, поблизу однієї з найбільших вугільних шахт країни «Гарцвайлер», тисячі людей беруть участь у кліматичних протестах, повідомляють АР і dpa.

Акції протесту спалахнули після того, як лідери Європейського Союзу не змогли домовитися про план, щоб до 2050 року зробити економіку блоку кліматично нейтральною.

Сотні протестувальників вдалося тимчасово заблокувати залізничні колії, які використовувалися для транспортування вугілля, а інша група прорвалася через поліцейський кордон і увійшла в шахту. Зазначається, що мітинги проходять переважно мирно.

Німецька поліція мобілізувала сотні офіцерів для того, щоб запобігти блокуванню протестувальниками шахт та суміжних електростанцій.

  • 21 червня на вулиці німецького міста Аахен вийшли десятки тисяч людей на підтримку акції боротьби зі змінами клімату. Місцем проведення демонстрації став саме Аахен, оскільки поруч з ним розташовані вугільні карʼєри Гарцвайлер і Гамбах. Окрім того, за декілька кілометрів від нього розташована бельгійська атомна електростанція «Тіанж».
  • Всередині травня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що уряд обговорить, яким чином до 2050 року країна може досягти нульового рівня викидів парникових газів у атмосферу. Після місяців протестів студентів канцлер Ангела Меркель підтримала план досягнення Німеччиною нульового балансу викидів парникових газів у атмосферу до 2050 року.
  • Протягом минулого року студенти в Європі та по всьому світу брали участь у щотижневих акціях протесту, закликаючи уряди своїх країн вжити заходів для стримування викидів CO2, призупинення змін клімату та глобального потепління.