Українська дзюдоїстка Білодід взяла перше «золото» на Європейських іграх-2019

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Українська дзюдоїстка Дар’я Білодід, яка виступає у ваговій категорії до 48 кг, у фіналі здобула перемогу над росіянкою Іриною Долговою (чинною чемпіонкою Європи), на II Європейських іграх, повідомляє Espreso.tv.

Це перша нагорода збірної України на цих змаганнях, які відбуваються в білоруському Мінську.

На шляху до золотої медалі українка поборола дворазову чемпіонку Європи угорку Еву Черновіцкі, француженку Мелані Клеман і бронзову призерку чемпіонату Європи-2018 Міліцу Ніколіч із Сербії.

Таким чином Білодід поповнила свою колекцію титулів. У 18 років вона вигравала чемпіонати Європи і світу серед кадетів, юніорів і дорослих.

Перемога на Європейських іграх для дзюдоїстів має подвійну ціну, адже ці змагання також вважаються чемпіонатом Європи.

Сьогодні українці поборються у фінальних сутичках у дзюдо і самбо.

  • 21 червня у Мінську стартували ІІ Європейські ігри-2019. Учасниками континентального форуму чотириріччя стануть понад 4 000 спортсменів з 50 країн, які розіграють 199 комплектів нагород у 15 видах спорту, а також ліцензії на Олімпійські ігри-2020 у Токіо (Японія). Кваліфікаційними на Ігри XXXII літньої Олімпіади стануть змагання у восьми видах спорту. Змагання проходитимуть до 31 червня на 12 аренах Мінська.
  • 22 травня дзюдоїст Георгій Зантарая вийшов до фіналу в категорії до 66 кг та гарантував Україні першу нагороду Європейських ігор-2019.