«КиївПрайд» фінішував спокійно. Поліція не зафіксувала серйозних порушень

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
«КиївПрайд» фінішував спокійно. Поліція не зафіксувала серйозних порушень

Facebook / KyivPride

Марш рівності у Києві завершився біля будівлі «Київпроекту» на вулиці Б. Хмельницького, його учасників вивозять автобусами, а частина представників ЛГБТ скористалася метро, повідомляє кореспондент the Бабеля.

Цьогорічна акція проходила під лозунгом «Свобода. Єдність. Боротьба». За даними організаторів Маршу, у ньому взяли участь більше 8000 людей.

Акція тривала близько години і пройшла узгодженим маршрутом: від Будинку вчителя на вулиці Володимирській бульваром Шевченка, вул. Терещенківською до площі Льва Толстого, до кінця вулиці Пушкінської, далі вгору вулицею Богдана Хмельницького і фінішувала біля будівлі «Київпроекту».

За даними столичної патрульної поліції, серйозних правопорушень під час «КиївПрайду» не зафіксовано. «Порушень серйозних не було. Проте люди вривалися у натовп, але ми одразу їх звідти виводили за периметр самої ходи, і вони далі собі продовжували рух», — розповів начальник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.

Водночас ЗМІ повідомили, що під час проходження Маршу на території парку Шевченка підірвали вибуховий пакет.

До місця фінішу «КиївПрайду» прибули жовті автобуси, які організовано вивозитимуть представників ЛГБТ. Але перед тим, як розʼїхатися, організатори акції закликали учасників прибрати всю символіку.

Станції метро в Києві вже відновили роботу. Наразі обстановка спокійна.

За словами голови національної поліції Сергія Князєва, затриманих перед Маршем рівності провокаторів відпустили.

«На сьогоднішніх заходах жодного повідомлення в поліції про порушення не зафіксовано, значить їх не було. Поліція спільно з Нацгвардією забезпечувала достатню кількість сил і засобів, що порушень взагалі не було. Тобто і жодної особи, затриманої під час проведення заходів, не було», — зазначив він.