У Сімферопольському СІЗO, де утримують політвʼязня Бекірова, почалася епідемія кору

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Сімферопольському СІЗО, де утримують політвʼязня Едема Бекірова, почалася епідемія кору. Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці в Facebook.

«Мені щойно стало відомо, що в Сімферопольському СІЗО, де утримується Едем Бекіров, епідемія кору. Про це повідомив адвокат кримського татарина. Всіх хворих з СІЗО поміщають у медсанчастину, де перебуває Едем. Він не хворів на кір», — зазначила вона.

За словами Денісової, через відсутність імунітету у Бекірова, ймовірність його інфікування дуже висока.

«Враховуючи критичний стан здоровʼя Едема Бекірова, його подальше перебування в СІЗО є вкрай небезпечним», — підкреслила вона.

  • Кримського активіста Едема Бекірова, якого російська влада підозрює у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, вивезли із СІЗО Сімферополя в кардіологічне відділення лікарні.
  • 12 червня Європейський суд з прав людини зобовʼязав Росію терміново помістити в лікарню кримськотатарського активіста Едема Бекірова. ЄСПЛ вирішив, що через погіршення стану здоровʼя Бекірова Росія повинна помістити його в лікарню нетюремного типу.
  • 7 червня Київський райсуд Сімферополя в окупованому Криму ще на два місяці продовжив арешт кримськотатарського активіста Едема Бекірова. Він залишиться під вартою до 12 серпня 2019 року.
  • Омбудсмен Людмила Денісова раніше повідомляла, що стан здоровʼя кримськотатарського активіста Едема Бекірова стрімко погіршується, у нього прогресує цукровий діабет. Бекіров скаржиться на постійний біль у серці через гіпертонію, яка спричинює задишку.