«Чудовий зміст». Трамп надіслав нового листа Кім Чен Ину

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин отримав особистого листа від президента США Дональда Трампа і обіцяє «серйозно розглянути цікавий зміст», повідомляє The Guardian.

Деталі листа поки невідомі, але лідер КНДР відзначив його «чудовий зміст». При цьому він віддав належне сміливості Трампа.

Згодом прессекретар Білого дому Сара Сандерс підтвердила, що президент США відправив листа північнокорейському лідеру. «Листа було відправлено президентом Трампом, і обмін посланнями між двома лідерами триває», — зазначила вона.

  • Переговори між США і Північною Кореєю були зупинені після невдалого саміту в лютому 2019 року між Трампом і лідером Північної Кореї в Ханої (Вʼєтнам). На ньому не змогли дійти згоди через конфлікти: США закликали до повного безʼядерного статусу Корейського півострова, а Північна Корея вимагала ослабити американські санкції. Переговори закінчилися передчасно.
  • Перші переговори між Кім Чен Ином і Дональдом Трампом відбулися 12 червня 2018 року в Сінгапурі. Тоді сторони підписали документ, згідно з яким Північна Корея зобов’язалася проводити ядерне роззброєння у відповідь на гарантії безпеки з боку США. Проте з того часу значного прогресу в питанні денуклеаризації КНДР не було.