«Наші гроші»: Ділянку землі, яку передали ГПУ, забудують друг Богдана та кандидат у нардепи від «Опозиційної платформи»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Житловий будинок на ділянці землі на території заводу «Арсенал» у Києві, яку раніше передали в користування Генеральній прокуратурі, будуватимуть компанії з оточення голови Адміністрації президента Андрія Богдана та кандидата в народні депутати від партії «Опозиційна платформа — За життя».

Про це повідомляють «Наші гроші» із посиланням на документи про будівництво. Вони розміщені на сайті майбутнього ЖК «Philadelphia Concept House», який збудують на Кловському узвозі, 19.

Згідно з ними, забудовником є ТОВ «Оболоньторгстандарт», а генпідрядником — ТОВ «Спецмехбуд 21».

Ці компанії пов’язані із Андрієм Вавришем — заступником директора Департаменту містобудування КМДА, а зараз — засновником і CEO компанії SAGA Development (раніше Riverside Development). Також Вавриш — друг глави Адміністрації президента Андрія Богдана.

За інформацією «Наших грошей», компанії також повʼязані з ексчиновником Дмитром Ісаєнком. Раніше він був заступником Мінрегіонбуду, але його звільнили через скандал із отриманням статусу учасника АТО. Зараз Ісаєнко балотується до парламенту під номером 15 за списками партії «Опозиційна платформа — За життя» (лідерами якої є Вадим Рабінович, Євген Мураєв та Віктор Медведчук).

Попередньо компанії планують збудувати 17-поверхову будівлю на 65 квартир.