Росія частково дозволила транзит українських товарів через свою територію. Транспорт повинен мати пломби «ГЛОНАСС»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Росія частково дозволила транзит українських товарів через свою територію в інші країни.

Як пише Інтерфакс, за словами заступника керівника Федеральної митної служби РФ Руслана Давидова, в указ президента Росії про санкції проти України були внесені поправки.

Згідно з ними, усі транспортні засоби й товари, які їдуть через Росію, повинні мати пломби з технологією «ГЛОНАСС» — аналог GPS. Вони дозволяють відстежувати переміщення товару і транспорту. Водії повинні будуть мати обліковий талон. У разі порушення порядку використання пломб талони анулюються.

«Позиція така, що за умови застосування пломб дозволити транзит українських товарів, санкційних товарів з тим, щоб ми були впевнені, що ці товари не залишаються в Росії», — сказав Давидов.

  • 18 квітня уряд Росії розширив санкції проти України, заборонивши експорт нафти та нафтопродуктів до країни. До санкційного списку увійшли різні види паперу та картону, ящики, коробки, мішки, пакети й інша пакувальна тара; костюми, жакети, сукні, спідниці, майки, шкарпетки й інший одяг; взуття з підошвою з гуми, пластмаси, натуральної шкіри; дріт, канати, сталевий емальований посуд, бульдозери, навантажувачі тощо.
  • 10 квітня Кабінет міністрів доповнив список російських товарів, які заборонено ввозити в Україну з 2016 року.
  • Постанови про мита й ембарго на російські товари Кабмін подовжує щороку. До переліку російських товарів, які потрапили під українські обмеження, входять мʼясо, риба, крупи, зерно, хлібобулочні та кондитерські вироби, молочні продукти, кава, чай, горілка, пиво, сигарети, корми, низка хімікатів (зокрема й деякі мінеральні добрива), залізничне обладнання та інші.
  • У травні Кабінет міністрів на засіданні ухвалив рішення про розширення санкцій проти Росії і поповнив список товарів, заборонених до ввезення на територію України.